Hjälp - Sök - Medlemmar - Kalender
Full version: Bygga lucka?
HBV:s forum > Husbussar > Bygga & renovera
*Michael
Ju mer vi river och svetsar, desto mer inser jag att vi vill bli av med godsdörren och i stället bygga igen, och fixa en lucka. Bygga igen är minsta problemet men hur tusan skall man lyckas fixa en lucka?


Idag sitter det alltså en stor dörr på gångjärn längst bak på höger sida. Stor som en passagerardörr ungefär men konventionellt upphängd i gångjärn som en husdörr. Dels försvagar denna konstruktion, dels är den upprostad, och dessutom behövs den inte mer. Ungefär halva höjden vore nog. Det skall bli bagage med cykelrum samt sovrum ovanpå.

Tanken var att i.s.f. fixa någon slags lucka som fälls uppåt så som normala bussluckor gör.

Någon som löst detta eller har bra tips på var man kan köpa något? Känns som att tätheten är ett gissel här.
*Conny
Går det att använda befintlig lucka så hade jag börjat med att svetsa fast den övre halvan, sen tagit gångjärn och övriga delar som behövs för att öppna luckan och flyttat ner dem till den höjd du vill ha på luckan och svetsat dit det där istället. Sen är det bara att kapa bort den övre halvan. Enkelt, va smile.gif
Det här är en "lo-fi" version av vårt huvudinnehåll. För att visa den fulla verswion med mer information, formattering och bilder, var god klicka här.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.