Hjälp - Sök - Medlemmar - Kalender
Full version: Hur får man plats med cykel+moppe?
HBV:s forum > Husbussar > Bygga & renovera
*Rikard
Som rubriken säger; Hur får man plats för 1-2 cyklar och en moppe & lite annat (Tex några stolar, bord, partytält, reservdelar å lite smått å gott)

Vad finns det för karosser och annat som gör att man får lite lastutrymme samtidigt som man har tillräckligt stort invändigt för att kunna bo å röra sig bekvämt?

Mvh
Rikard
Bertil HBV30
Hej!
Dubbeldäckare. Eller buss med förarplatsen nerbyggd. Då får du bästa bagageutrymmet. Men du kan ta en "vanlig buss" med högt bagageutrymme (från botten på bussen till taket) och bygg ett sovloft i bagaget så har du ett bagageutrymme godkänt för LB22/PBII.
mvh Bertil action-smiley-030.gif
Tom HBV168
Vår förra buss var en f.d. orkesterbuss där de satt skiljevägg och därmed avdelat de sista 2,5-3 metrarna till lastutrymme. Vi byggde en dubbelsäng ovanpå lastytrymmet. Fast vi hade kingsizesängen ovanpå lastutrymmet hade vi gigantiskt mycket plats för cyklar, mopeder, bord, stolar och en massa annat "bra att ha".

Vår nuvarande buss är en dubbeldäckare och visst är lastutrymmet helt ok där oxå, men eftersom motor/låda är bakmonterad så tar det ju en del utrymme. Trots detta får vi plats med alla campingpryttlar samt några cyklar och en elmoped (utöver allt annat "bra att ha").

JohnyoAnnSofie HBV120
Ett fäste för att lasta cyklar bakpå är inte mycket jobb och funkar riktigt bra med överdrag för att slippa sot och smuts
Det här är en "lo-fi" version av vårt huvudinnehåll. För att visa den fulla verswion med mer information, formattering och bilder, var god klicka här.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.